Na szczególnie piękne chwile: delektuj się musem à la waniliowym o niezwykle delikatnym smaku. Ten deser jest bardzo łatwy w przygotowaniu, a najlepsze składniki gwarantują najwyższą jakość.
Mus można urozmaicić i podawać na wiele sposobów, np. Z owocowymi kawałkami owoców. Podaruj sobie, swojej rodzinie i gościom ten deser!
Przygotowanie:
1. Wypłucz naczynie miksujące gorącą wodą. Wlej 250 ml zimnego mleka i 100 g zimnej bitej śmietany do naczynia miksującego. 2. Dodać śmietanę w proszku i krótko wymieszać mikserem (mieszadłem) na najniższym ustawieniu. Następnie bij na najwyższym poziomie przez 3 minuty. 3. Wlej mus do szklanek lub miski deserowej i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Aby uformować krzywki, schłodź mus w płytkiej misce przez co najmniej 1 godzinę.
Puder kremowy na mus waniliowy.
Informacja żywieniowa dla przygotowanego produktu
Informacje żywieniowe na 100g
Wartość opałowa w kJ 516 kJ
Wartość opałowa w kcal 122 kcal
Tłuszcz 3,0 g
tłuszcze nasycone 2,2 g
węglowodany 19,0 g
Cukier 16.0g
Białko 4,4 g
Sól 0,21g
Skład: Cukier, żelatyna, syrop glukozowy, tłuszcz palmowy, maltodekstryna, skrobia modyfikowana, emulgator E472b, naturalny aromat waniliowy boubon, BIAŁKO MLEKA, substancja żelująca (karagen), sól, barwnik karoten, zmielone ziarno wanilii, aromat naturalny (zawiera SKŁADNIKI MLEKA) .