• Płatności
  • Dostawy
Barista
Barista

Barista

Nie ma ogólnej odpowiedzi, które mleko spieni się najlepiej. Prawie każde mleko można spienić odpowiednią techniką. Jednak specjalne mleko baristy łączy w sobie najlepsze właściwości, które są ważne dla doskonałej mlecznej pianki. Na przykład zawartość tłuszczu w mleku wpływa na konsystencję mlecznej pianki. Na przykład mleko o niskiej zawartości tłuszczu wytwarza więcej piany niż mleko pełnotłuste, ale jest również jędrniejsze i „suchsze”. Ponieważ jednak tłuszcz jest przede wszystkim nośnikiem smaku, kwestią gustu jest również to, jak lepiej smakuje pianka mleczna.

Zawartość białka w mleku jest ważna dla powodzenia pianki mlecznej. Białko stanowi podstawę stabilnej i drobno porowatej struktury mlecznej pianki. Spienialne mleko ma zawartość białka 3,1-3,5%.

Jest 11 produktów.

Pokazano 1-11 z 11 pozycji
Aktywne filtry