Budyń w proszku czekoladowy delikatny tarta.
Informacja żywieniowa dla przygotowanego produktu
Informacja żywieniowa na 100 g
Wartość kaloryczna w kJ 403 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 95 kcal
Tłuszcz 1,6 g
Nasycone kwasy tłuszczowe 0,9 g
Węglowodany 16,0 g
Cukier 11,0 g
Białko 3,3 g
Sól 0,13 g
Instrukcja aplikacji i użytkowania 1. Wymieszaj pudding w proszku z około 2 czubatymi łyżkami (40g) cukru. Stopniowo mieszaj co najmniej 6 łyżek 1/2 litra zimnego mleka, aż będzie gładkie. 2. Zagotuj pozostałe mleko, wyjmij je z płyty i wymieszaj zmieszany proszek. 3. Gotuj budyń przez co najmniej 1 minutę, mieszając. Wlej budyń do miski lub kubka z zimnym płukaniem. Włóż do lodówki na co najmniej 4 godziny do odwrócenia. Aby uniknąć tworzenia się skórki podczas gotowania budyniu, umieść folię spożywczą bezpośrednio na powierzchni gorącego budyniu, aż ostygnie.
Skrobia kukurydziana, 23% niskotłuszczowego kakao w proszku, sól, aromat wanilinowy.