• Płatności
  • Dostawy
Gastronomia
Gastronomia

Gastronomia

Mleko w proszku sprawdziło się jako substytut mleka w gastronomii. Suszenie usuwa płyn z mleka. Do wyprodukowania jednego kilograma mleka w proszku potrzeba około 6 litrów mleka.

Topping ma wyższą zawartość białka i tłuszczu, dzięki czemu ma jeszcze pełniejszy smak i lepsze właściwości, aby uzyskać stabilną mleczną piankę na napoju.

Stosowanie mleka w proszku zamiast mleka świeżego ma zalety higieniczne. Suszone mleko w proszku ma znacznie dłuższy okres przydatności do spożycia niż mleko świeże, ponieważ nie stanowi pożywki dla szkodliwych mikroorganizmów. Ponadto polewa z mleka w proszku do każdej filiżanki kawy jest świeża i precyzyjnie podzielona na porcje, dzięki czemu nie pozostają żadne łatwo psujące się pozostałości. Dzięki temu czyszczenie ekspresu do kawy jest szybsze i łatwiejsze.

Jest 19 produktów.

Pokazano 1-19 z 19 pozycji
Aktywne filtry