• Płatności
  • Dostawy
Kimbo
Kimbo

Kimbo

Ciesz się Kimbo Espresso Italiano i najlepszą neapolitańską kawą. Kawa Kimbo charakteryzuje się intensywnym aromatem i ciemnym kolorem dzięki specjalnemu procesowi palenia i tak zwanej „neapolitańskiej mieszance” ziaren kawy. Na języku kawa Kimbo zachwyca przyjemnym gęstym płynem i aksamitną kremowością. To sprawia, że każda filiżanka kawy Kimbo to gratka. Ziarna kawy Kimbo są idealne do przygotowania w pełni automatycznych ekspresach do kawy.  Dla wielu neapolitańczyków palenie kawy jest tradycją. 

Tworzenie kawy jest przez Kimbo rozumiane jako sztuka. Ponieważ ta sztuka kawy jest na ustach wszystkich, Kimbo postawiło sobie za cel dystrybucję doskonałej kawy neapolitańskiej na całym świecie. Było to możliwe dzięki wynalezieniu opakowania próżniowego w 1963 r., Które umożliwiło zachowanie kawy bez utraty smaku i transportowanie jej na duże odległości. Dla Rubinos była to początkowa iskra dla profesjonalnego marketingu jej prywatnej marki. Wkrótce kawa spodobała się Cafè do Brasil S.p.A, obecnie Kimbo S.p.A., we Włoszech i na całym świecie. Dzięki RUDEPOL możesz zabrać kawę Kimbo bezpośrednio do domu.

Dziś produkcja kawy najwyższej jakości konsekwentnie koncentruje się na modernizacji. Jeden cel: najlepsza jakość.
Aby uzyskać najlepszą kawę Kimbo, zespół ekspertów wybiera najlepsze ziarna Arabiki o najsilniejszym i najsłodszym aromacie oraz pikantne ziarna Robusty w kraju pochodzenia. W fabryce w Neapolu eksperci od kawy przeprowadzają dalsze testy techniczne i chemiczne do czasu degustacji. Dopiero wtedy osądza się, czy użyto kawy do „mieszanki neapolitańskiej” kawy Kimbo. Ciesz się wyśmienitą kawą Kimbo z RUDEPOL. Kawa, która spełnia tylko najwyższe standardy jakości.

Po wybraniu najlepszych ziaren kawy Kimbo są one palone w temperaturze od 160 ° do 250 ° przez 8 do 12 minut. Dla dokładnej wzajemnej koordynacji faz prażenia - odwodnienia, faktycznego prażenia i chłodzenia ziaren kawy - niezbędne jest wieloletnie doświadczenie ekspertów kawy Kimbo. Temperatura, czas palenia i ruch ziaren podczas prażenia decydują o kolorze i mniej lub bardziej mocnym smaku kawy Kimbo.

Aktywne filtry