• Płatności
  • Dostawy
Mleko skondensowane i śmietanka do kawy
Mleko skondensowane i śmietanka do kawy

Mleko skondensowane i śmietanka do kawy

Zastosowanie mleka lub śmietanki w kawie lub herbacie może pozytywnie wpłynąć na smak kawy. Kwaśne i gorzkie nuty kawy są złagodzone przez delikatną kremowość produktu mlecznego. Na smak wpływa również zawartość tłuszczu w mleku, mleku skondensowanym lub śmietance do kawy. Tłuszcz jest nośnikiem smaku i może wzmocnić smak napoju. Podobnie jak w przypadku ulubionego gorącego napoju, użycie mleka, śmietanki do kawy lub mleka skondensowanego podlega osobistym gustom.

W przypadku specjałów kawowych o wysokiej zawartości mleka, takich jak kawa mleczna, latte macchiato lub cappuccino, zwykle stosuje się mleko niskotłuszczowe o zawartości tłuszczu 1,5% lub mleko pełne o zawartości tłuszczu 3,5%. Z kolei śmietanka do kawy lub mleko skondensowane są używane znacznie oszczędniej.

Aktywne filtry