Krem deserowy w proszku do deserów serowo-śmietanowych.
Informacje o wartościach odżywczych na 100 g
Wartość kaloryczna w kJ 482 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 114 kcal
Tłuszcz 2,1 g
Nasycone kwasy tłuszczowe 1,7 g
Węglowodany 15,0 g
Cukier 13,0 g
Białko 8,5 g
Sól 0,13 g
Instrukcje dotyczące stosowania i użytkowania
1. Umieść 250 g twarogu i 150 ml zimnego mleka w zlewce. Krótko wymieszać mikserem (prętami mieszającymi) na najniższym ustawieniu. 2. Dodać śmietanę w proszku i krótko zamieszać na najniższym ustawieniu. Następnie ubijaj przez 2 minuty na najwyższym poziomie. 3. Śmietanę przelać do szklanek lub miski deserowej i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Cukier, skrobia modyfikowana, syrop glukozowy, 3,1% KREM W PROSZKU, BIAŁKO MLEKA, emulgator E472b, kwas cytrynowy zakwaszający, aromat, barwnik (karoten).