Instrukcje dotyczące stosowania i użytkowania
1. Wymieszaj budyń w proszku z około 2 czubatymi łyżkami (40g) cukru. Stopniowo wmieszaj co najmniej 6 łyżek 500 ml zimnego mleka, aż będzie gładkie. 2. Pozostałe mleko zagotować, wyjąć z pieca i wymieszać trzepaczką. 3. Gotuj budyń co najmniej 1 minutę, mieszając. Wlej budyń do miski lub płukanej na zimno szklanki. Wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny do przewrócenia.
Pudding o smaku śmietankowym.
Informacja żywieniowa dla przygotowanego produktu
Informacje żywieniowe na 100g
Wartość opałowa w kJ 387 kJ
Wartość opałowa w kcal 91 kcal
Tłuszcz 1,4g
tłuszcze nasycone 0,8 g
węglowodany 17,0 g
Cukier 11,0g
Białko 2,9 g
Sól 0,15g
Skład: skrobia kukurydziana, sól, aromat, barwnik (karoten).