Indeks: FG1033034142
Marka: SCHO-KA-KOLA
Czekoladka ciemna SCHO-KA-KOLA Zartbitter Schokoladenecken
Czekoladka ciemna SCHO-KA-KOLA Zartbitter Schokoladenecken
Płatności
Dostawy
Czekoladowe pokusy
Słodko-gorzkie połączenie kawy i czekolady w szczególny sposób łaskocze kubki smakowe. Zaskocz siebie i swoich gości słodką nutą przy filiżance i rozkoszuj się czekoladowymi drobiazgami z serii RUDEPOL.pl
Ziarna czekolady w różnych smakach Hellma i delikatne mini porcje, takie jak delikatna Milka Naps lub Minis od Lindta - kawałek czekolady osłodził zasłużoną przerwę kawową dla Ciebie i innych. Daj się uwieść delikatnemu rozpuszczeniu mlecznej czekolady lub rozkoszuj się chrupiącą prażoną fasolą espresso jako stymulującą niespodzianką, ukrytą w cierpkim czekoladowym płaszczu.
Produkcja czekolady - najlepsza z ziaren kakaowych
Aby cieszyć się delikatną czekoladą, nasiona owoców kakaowych - tak zwane ziarna kakaowe - są najpierw fermentowane, suszone i prażone. Tworzy to typowe smaki kakaowe. Ale ziarna kakaowe nadal smakują gorzko i gorzko i przypominają jedynie pokusy delikatnie słodkiej czekolady. Wysuszone ziarna kakaowe są kruszone i mielone w dużych młynach kakaowych, tworząc lepką masę, masę kakaową. Masa kakaowa zawiera cenny olej, masło kakaowe, które oprócz tego, że jest stosowane w czekoladzie, jest również stosowane na przykład do bogatych produktów pielęgnacyjnych. Po sprasowaniu masy kakaowej powstaje masło kakaowe, suchy placek prasowy jest mielony na proszek kakaowy i wykorzystywany do produkcji czekolady do picia.
Zwijanie masy kakaowej
W zależności od przepisu masę kakaową miesza się z różnymi ilościami masła kakaowego, cukru i mleka w proszku, aby stworzyć pyszną i uwodzicielsko słodką czekoladę. Powstała masa pozostawiłaby ziarniste wrażenie piasku na języku. Czekolada jest drobno zwijana dla uzyskania miękkiej konsystencji, dzięki czemu przyjemność czekoladowa rozpływa się na języku. Smaki czekoladowe rozwijają się również przez walcowanie z silnym naciskiem. W ten sposób temperatura topnienia dodanego cukru zostaje przekroczona, aby mógł lepiej wiązać substancje aromatyczne. Wpływa to na smak czekolady.
Czekolada do delikatnego roztopienia
Czekoladowe wrażenia żyją dzięki delikatnemu rozpuszczeniu się czekolady, która sprawia, że topi się tylko na języku. Delikatną strukturę czekolady uzyskuje się w produkcji czekolady przez konszowanie. Rudolphe Lindt wynalazł ten etap przetwarzania, którego czekoladę od tradycyjnej marki Lindt można oczywiście znaleźć również w asortymencie RUDEPOL.pl
Podczas konszowania czekoladę miesza się i ogrzewa w konszach przez wiele godzin. W ten sposób masło kakaowe jest optymalnie rozmieszczone wokół drobnych cząstek kakao, dzięki czemu powstaje delikatna masa o niskiej zawartości wilgoci. Konszowanie zajmuje do 48 godzin przy użyciu nowoczesnych maszyn, w zależności od przepisu i użytych ziaren kakaowych.
Apetyczny połysk zamiast białych plam na czekoladzie
Obiecujący połysk czekolady powstaje, gdy masa czekoladowa jest temperowana i wstępnie krystalizowana po konszowaniu. Bez tego etapu przetwarzania powstałoby tak zwane dojrzewanie tłuszczu - białe plamy na czekoladzie. Dzieje się tak również na przykład, gdy czekolada topi się w schowku z gorącymi rękawicami w samochodzie, a później ponownie zestala się.
W produkcji czekolady czekoladę najpierw schładza się poniżej 29 ° C, a następnie ponownie ogrzewa do temperatury przetwarzania i napełnia formy. Gdy czekolada ostygnie, kurczy się i można ją łatwo usunąć z formy.
Jest 377 produktów.
Indeks: FG1033034142
Marka: SCHO-KA-KOLA
Czekoladka ciemna SCHO-KA-KOLA Zartbitter Schokoladenecken
Czekoladka ciemna SCHO-KA-KOLA Zartbitter Schokoladenecken
Indeks: FG1033034627
Marka: SCHO-KA-KOLA
Czekoladka mleczna SCHO-KA-KOLA Vollmilch Schokoladenecken
Czekoladka mleczna SCHO-KA-KOLA Vollmilch Schokoladenecken Hersteller / Importeur SCHO-KA-KOLA GmbH D - 22848 Norderstedt
Indeks: FG1033345723
Marka: Caotina
Krem czekoladowy szwajcarski Caotina Creme Chocolat, 300g
Krem czekoladowy Caotina Creme Chocolat, 300g To krem czekoladowy, który jest wykonany z prawdziwej szwajcarskiej czekolady i wysokiej jakości kakao. Krem ten jest idealny do smarowania na pieczywie, naleśnikach, gofrach lub jako dodatek do deserów. Krem ten nie zawiera oleju palmowego i ma certyfikat UTZ, co oznacza, że kakao pochodzi z upraw...
Indeks: FG1028530714
Marka: Hellma
Hellma Espresso-Bohne schokoliert 40 porcji ziaren czekolady z kawą
Hellma Espresso-Bohne schokoliert 40 porcji ziaren czekolady z kawą To cukierki z kawą, które składają się z aromatycznych i chrupiących ziaren kawy pokrytych pyszną gorzką czekoladą. Cukierki te są idealne jako dodatek do kawy, espresso, latte macchiato lub cappuccino. Cukierki te są produkowane z naturalnych i wysokiej jakości składników, bez sztucznych...
Indeks: FG1028530711
Marka: Hellma
Czekoladka Hellma Mandel in der Kakaohülle 30 porcji migdał w kawie
Czekoladka Hellma Mandel in der Kakaohülle 30 porcji migdał w kawie
Indeks: FG1030373035
Marka: Hellma
Hellma Selection Box Pudełko czekoladowych specjałów
Hellma Selection Box (Auswahl an schokoladigen Köstlichkeiten) Smaczne czekoladowe specjały 200 szt.
Indeks: FG1028530721
Marka: Hellma
Czekoladki Hellma Espresso-Bohne ciemna czekolada 380 porcji
Czekoladki Hellma Espresso-Bohne ciemna czekolada 380 porcji Hellma Gastronomie-Service GmbH Forchheimer Straße 4 D-90425 Nürnberg
Indeks: FG1035451898
Cioccafè Ziarna kawy w ciemnej czekoladzie 125g
Cioccafè Ziarna kawy w ciemnej czekoladzie 125g
Indeks: FG1035451922
Cioccafè Mandeln in Dunkler Schokolade 125g migdały w czekoladzie
Chrupiące, prażone migdały oblane belgijską gorzką czekoladą (55%). Składniki Miazga kakaowa, cukier, migdały (25%), masło kakaowe, proszek kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, substancja glazurująca: guma arabska, aromaty Producent - Importer Market Grounds GmbH & Co. KG Ericus-Contor, Ericusspitze 2 20457 Hamburg
Indeks: FG1035451888
Cioccafè Ziarna kawy w mlecznej czekoladzie 125g
Cioccafè Ziarna kawy w mlecznej czekoladzie 125g
Indeks: FG1028530724
Marka: Hellma
Hellma Migdał w skorupce kakaowej 380 Porcji
Hellma Migdał w skorupce kakaowej 380 Porcji
Indeks: FG1028530719
Marka: Hellma
Hellma Ziarna espresso w mlecznej czekoladzie ok. 380 porcji
Hellma Ziarna espresso w mlecznej czekoladzie ok. 380 porcji
Indeks: FG1028530742
Marka: Milka
Milka Naps Mix Dose Czekoladki Mieszanka 207 sztuk
Milka Naps Mix Dose Czekoladki Mieszanka
Indeks: FG1034492482
Marka: Hellma
Hellma Italian Selection Box Pudełko włoskich czekoladowych specjałów
Hellma Italian Selection Box (Auswahl an schokoladigen Köstlichkeiten) Smaczne czekoladowe specjały Hellma 200 porcji
Indeks: FG1028530726
Marka: Hellma
Hellma Kokosowa Krispy Biała czekolada z chrupiącym rdzeniem
Hellma Kokosowa Krispy Biała czekolada z chrupiącym rdzeniem
Indeks: FG1028530717
Marka: Hellma
Hellma mleczna czekolada z chrupiącym rdzeniem 380 Porcji
Hellma mleczna czekolada z chrupiącym rdzeniem 380 Porcji
Indeks: FG1035431396
Cioccafè mini Amaretto w ciemnej czekoladzie 500g
Cioccafè mini Amaretto w ciemnej czekoladzie 500g
Indeks: FG1035435392
Cioccafè Ziarna kawy w ciemnej czekoladzie 500g
Cioccafè Ziarna kawy w ciemnej czekoladzie 500g
Indeks: FG1028530725
Marka: Hellma
Hellma Migdał w białej czekoladzie
Hellma Migdał w białej czekoladzie
Indeks: FG1035001952
Marka: Hellma
Hellma Szczęśliwe Grzyby ca. 150 Porcji biszkopt z czekoladą
Hellma Szczęśliwe Grzyby ca. 150 Porcji Hellma Gastronomie-Service GmbH Forchheimer Straße 4 D-90425 Nürnberg
Indeks: FG1035431493
Cioccafè mini Amaretto w mlecznej czekoladzie 500 g
Cioccafè mini Amaretto w mlecznej czekoladzie 500 g Market Grounds GmbH & Co. KG Ericus-Contor, Ericusspitze 2 20457 Hamburg
Indeks: FG1035437189
Cioccafè Ziarna kawy w mlecznej czekoladzie 500 g
Cioccafè Ziarna kawy w mlecznej czekoladzie 500 g
Indeks: FG1028530727
Marka: Hellma
Hellma Dzikie jagody w mlecznej czekoladzie
Hellma Dzikie jagody w mlecznej czekoladzie