CZAT
  • Płatności
  • Dostawy
Czekoladki
Czekoladki

Czekoladki

Czekoladowe pokusy
Słodko-gorzkie połączenie kawy i czekolady w szczególny sposób łaskocze kubki smakowe. Zaskocz siebie i swoich gości słodką nutą przy filiżance i rozkoszuj się czekoladowymi drobiazgami z serii RUDEPOL.pl
Ziarna czekolady w różnych smakach Hellma i delikatne mini porcje, takie jak delikatna Milka Naps lub Minis od Lindta - kawałek czekolady osłodził zasłużoną przerwę kawową dla Ciebie i innych. Daj się uwieść delikatnemu rozpuszczeniu mlecznej czekolady lub rozkoszuj się chrupiącą prażoną fasolą espresso jako stymulującą niespodzianką, ukrytą w cierpkim czekoladowym płaszczu.
Produkcja czekolady - najlepsza z ziaren kakaowych
Aby cieszyć się delikatną czekoladą, nasiona owoców kakaowych - tak zwane ziarna kakaowe - są najpierw fermentowane, suszone i prażone. Tworzy to typowe smaki kakaowe. Ale ziarna kakaowe nadal smakują gorzko i gorzko i przypominają jedynie pokusy delikatnie słodkiej czekolady. Wysuszone ziarna kakaowe są kruszone i mielone w dużych młynach kakaowych, tworząc lepką masę, masę kakaową. Masa kakaowa zawiera cenny olej, masło kakaowe, które oprócz tego, że jest stosowane w czekoladzie, jest również stosowane na przykład do bogatych produktów pielęgnacyjnych. Po sprasowaniu masy kakaowej powstaje masło kakaowe, suchy placek prasowy jest mielony na proszek kakaowy i wykorzystywany do produkcji czekolady do picia.
Zwijanie masy kakaowej
W zależności od przepisu masę kakaową miesza się z różnymi ilościami masła kakaowego, cukru i mleka w proszku, aby stworzyć pyszną i uwodzicielsko słodką czekoladę. Powstała masa pozostawiłaby ziarniste wrażenie piasku na języku. Czekolada jest drobno zwijana dla uzyskania miękkiej konsystencji, dzięki czemu przyjemność czekoladowa rozpływa się na języku. Smaki czekoladowe rozwijają się również przez walcowanie z silnym naciskiem. W ten sposób temperatura topnienia dodanego cukru zostaje przekroczona, aby mógł lepiej wiązać substancje aromatyczne. Wpływa to na smak czekolady.
Czekolada do delikatnego roztopienia
Czekoladowe wrażenia żyją dzięki delikatnemu rozpuszczeniu się czekolady, która sprawia, że topi się tylko na języku. Delikatną strukturę czekolady uzyskuje się w produkcji czekolady przez konszowanie. Rudolphe Lindt wynalazł ten etap przetwarzania, którego czekoladę od tradycyjnej marki Lindt można oczywiście znaleźć również w asortymencie RUDEPOL.pl
Podczas konszowania czekoladę miesza się i ogrzewa w konszach przez wiele godzin. W ten sposób masło kakaowe jest optymalnie rozmieszczone wokół drobnych cząstek kakao, dzięki czemu powstaje delikatna masa o niskiej zawartości wilgoci. Konszowanie zajmuje do 48 godzin przy użyciu nowoczesnych maszyn, w zależności od przepisu i użytych ziaren kakaowych.
Apetyczny połysk zamiast białych plam na czekoladzie
Obiecujący połysk czekolady powstaje, gdy masa czekoladowa jest temperowana i wstępnie krystalizowana po konszowaniu. Bez tego etapu przetwarzania powstałoby tak zwane dojrzewanie tłuszczu - białe plamy na czekoladzie. Dzieje się tak również na przykład, gdy czekolada topi się w schowku z gorącymi rękawicami w samochodzie, a później ponownie zestala się.
W produkcji czekolady czekoladę najpierw schładza się poniżej 29 ° C, a następnie ponownie ogrzewa do temperatury przetwarzania i napełnia formy. Gdy czekolada ostygnie, kurczy się i można ją łatwo usunąć z formy.

Jest 29 produktów.

Pokazano 1-24 z 29 pozycji
Aktywne filtry

Śledź nas na Facebooku