• Płatności
  • Dostawy
Czekoladki
Czekoladki

Czekoladki

Czekoladowe pokusy
Słodko-gorzkie połączenie kawy i czekolady w szczególny sposób łaskocze kubki smakowe. Zaskocz siebie i swoich gości słodką nutą przy filiżance i rozkoszuj się czekoladowymi drobiazgami z serii RUDEPOL.pl
Ziarna czekolady w różnych smakach Hellma i delikatne mini porcje, takie jak delikatna Milka Naps lub Minis od Lindta - kawałek czekolady osłodził zasłużoną przerwę kawową dla Ciebie i innych. Daj się uwieść delikatnemu rozpuszczeniu mlecznej czekolady lub rozkoszuj się chrupiącą prażoną fasolą espresso jako stymulującą niespodzianką, ukrytą w cierpkim czekoladowym płaszczu.
Produkcja czekolady - najlepsza z ziaren kakaowych
Aby cieszyć się delikatną czekoladą, nasiona owoców kakaowych - tak zwane ziarna kakaowe - są najpierw fermentowane, suszone i prażone. Tworzy to typowe smaki kakaowe. Ale ziarna kakaowe nadal smakują gorzko i gorzko i przypominają jedynie pokusy delikatnie słodkiej czekolady. Wysuszone ziarna kakaowe są kruszone i mielone w dużych młynach kakaowych, tworząc lepką masę, masę kakaową. Masa kakaowa zawiera cenny olej, masło kakaowe, które oprócz tego, że jest stosowane w czekoladzie, jest również stosowane na przykład do bogatych produktów pielęgnacyjnych. Po sprasowaniu masy kakaowej powstaje masło kakaowe, suchy placek prasowy jest mielony na proszek kakaowy i wykorzystywany do produkcji czekolady do picia.
Zwijanie masy kakaowej
W zależności od przepisu masę kakaową miesza się z różnymi ilościami masła kakaowego, cukru i mleka w proszku, aby stworzyć pyszną i uwodzicielsko słodką czekoladę. Powstała masa pozostawiłaby ziarniste wrażenie piasku na języku. Czekolada jest drobno zwijana dla uzyskania miękkiej konsystencji, dzięki czemu przyjemność czekoladowa rozpływa się na języku. Smaki czekoladowe rozwijają się również przez walcowanie z silnym naciskiem. W ten sposób temperatura topnienia dodanego cukru zostaje przekroczona, aby mógł lepiej wiązać substancje aromatyczne. Wpływa to na smak czekolady.
Czekolada do delikatnego roztopienia
Czekoladowe wrażenia żyją dzięki delikatnemu rozpuszczeniu się czekolady, która sprawia, że topi się tylko na języku. Delikatną strukturę czekolady uzyskuje się w produkcji czekolady przez konszowanie. Rudolphe Lindt wynalazł ten etap przetwarzania, którego czekoladę od tradycyjnej marki Lindt można oczywiście znaleźć również w asortymencie RUDEPOL.pl
Podczas konszowania czekoladę miesza się i ogrzewa w konszach przez wiele godzin. W ten sposób masło kakaowe jest optymalnie rozmieszczone wokół drobnych cząstek kakao, dzięki czemu powstaje delikatna masa o niskiej zawartości wilgoci. Konszowanie zajmuje do 48 godzin przy użyciu nowoczesnych maszyn, w zależności od przepisu i użytych ziaren kakaowych.
Apetyczny połysk zamiast białych plam na czekoladzie
Obiecujący połysk czekolady powstaje, gdy masa czekoladowa jest temperowana i wstępnie krystalizowana po konszowaniu. Bez tego etapu przetwarzania powstałoby tak zwane dojrzewanie tłuszczu - białe plamy na czekoladzie. Dzieje się tak również na przykład, gdy czekolada topi się w schowku z gorącymi rękawicami w samochodzie, a później ponownie zestala się.
W produkcji czekolady czekoladę najpierw schładza się poniżej 29 ° C, a następnie ponownie ogrzewa do temperatury przetwarzania i napełnia formy. Gdy czekolada ostygnie, kurczy się i można ją łatwo usunąć z formy.

Aktywne filtry

Indeks: FG1033345723

Marka: Caotina

Krem czekoladowy szwajcarski Caotina Creme Chocolat, 300g

Krem czekoladowy Caotina Creme Chocolat, 300g To krem czekoladowy, który jest wykonany z prawdziwej szwajcarskiej czekolady i wysokiej jakości kakao. Krem ten jest idealny do smarowania na pieczywie, naleśnikach, gofrach lub jako dodatek do deserów. Krem ten nie zawiera oleju palmowego i ma certyfikat UTZ, co oznacza, że kakao pochodzi z upraw...

Cena 29,81 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: FG1028530714

Marka: Hellma

Hellma Espresso-Bohne schokoliert 40 porcji ziaren czekolady z kawą

Hellma Espresso-Bohne schokoliert 40 porcji ziaren czekolady z kawą To cukierki z kawą, które składają się z aromatycznych i chrupiących ziaren kawy pokrytych pyszną gorzką czekoladą. Cukierki te są idealne jako dodatek do kawy, espresso, latte macchiato lub cappuccino. Cukierki te są produkowane z naturalnych i wysokiej jakości składników, bez sztucznych...

Cena 16,23 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: FG1035451922

Cioccafè Mandeln in Dunkler Schokolade 125g migdały w czekoladzie

Chrupiące, prażone migdały oblane belgijską gorzką czekoladą (55%). Składniki Miazga kakaowa, cukier, migdały (25%), masło kakaowe, proszek kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, substancja glazurująca: guma arabska, aromaty Producent - Importer Market Grounds GmbH & Co. KG Ericus-Contor, Ericusspitze 2 20457 Hamburg

Cena 27,09 zł
Więcej
W magazynie