Kremowy puder do musu czekoladowego typu off-dry.
Informacja o wartości odżywczej przygotowanego produktu
Wartość odżywcza na 100g
Wartość opałowa w kJ 587 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 140 kcal
Tłuszcz 4,4g
tłuszcze nasycone 3,1 g
węglowodany 18,0 g
Cukier 14,0g
Białko jaja 5,8g
Sól 0,41 g
Cukier, 31% niskotłuszczowe kakao w proszku, syrop glukozowy, tłuszcz palmowy, żelatyna, skrobia modyfikowana, emulgatory (E472a, E471), karmelowy syrop cukrowy, BIAŁKA MLEKA, substancja żelująca (karagen), maltodekstryna, sól, ekstrakt kawy, aromat.
1. Przepłucz naczynie do mieszania gorącą wodą. Do naczynia miksującego wlać 250 ml zimnego mleka lub 200 ml zimnego mleka i 100 g zimnej bitej śmietany. 2. Dodać śmietankę w proszku i krótko wymieszać mikserem (prętami mieszającymi) na najniższych obrotach. Następnie ubijaj przez 3 minuty na najwyższych obrotach. 3. Przelej mus do pucharków deserowych lub pucharków i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Aby uformować kulki, schłodź mus w płytkiej misce przez co najmniej 1 godzinę. Łyżką formować kluski.