Instrukcje dotyczące stosowania i użytkowania
1. Wlej 200 ml mleka do naczynia miksującego. Dodaj 1 jajko (rozmiar M) i wymieszaj, mieszaj do uzyskania gładkości trzepaczką. 2. Podgrzej margarynę lub masło klarowane na powlekanej patelni (Ø 28 cm). Wlać ciasto i piec na średnim ogniu na złoty kolor. 3. Za pomocą 2 łopatek ćwiartować ciasto, które jest jeszcze lekko płynne, a następnie obrócić. Ciasto porwać na małe kawałki i piec na złoty kolor. Posyp Kaiserschmarrn cukrem pudrem.
Informacja żywieniowa dla przygotowanego produktu
Informacje żywieniowe na 100g
Wartość opałowa w kJ 849 kJ
Wartość opałowa w kcal 201 kcal
Tłuszcz 4,4 g
tłuszcze nasycone 1,6 g
węglowodany 33,0 g
Cukier 13,0g
Białko jajka 6,2 g
sól 0,65 g
MĄKA PSZENNA, cukier, 12% rodzynki, skrobia, ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU, substancje spulchniające (glukono-delta-lakton, wodorowęglan sodu), sól, aromat (zawiera JĘCZMIEŃ).