1. Ubij 125 g śmietanki kremówki na sztywną pianę. Wlej zawartość paczki i 75 ml (6 łyżek stołowych) wody (o temperaturze pokojowej) do miski. 2. Dodać śmietankę w proszku i krótko zmiksować mikserem (mieszadłem beztłuszczowym) na najniższych obrotach. Następnie ubijaj przez 2 minuty na najwyższych obrotach. 3. Krótko wmieszać sztywno ubitą śmietanę. 4. Wlej krem z czerwonego wina do pucharków deserowych lub szklanej miseczki i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Puder deserowy na 325ml płynu.
Informacja o wartości odżywczej przygotowanego produktu
Wartość odżywcza na 100g
Wartość opałowa w kJ 848 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 203 kcal
Tłuszcz 9,8g
tłuszcze nasycone 5,6 g
węglowodany 20,0 g
Cukier 18,0g
Białko jajka 1,8g
Sól 0,08g
61% czerwone wino (zawiera SIARCZYNY), cukier, skrobia modyfikowana, żelatyna, BIAŁKO JAJA W PROSZKU, kwasek cytrynowy, aromat