Sos pomidorowy Maggi smakuje owocowo i aromatycznie jak pomidory, cebula i czosnek. Pyszny, pomidorowy sos doskonale komponuje się z daniami rybnymi, mięsnymi i warzywnymi. Sos Pomidorowy Maggi idealny do dań z makaronem Sos Pomidorowy Maggi nadaje daniom z makaronu pełny, pomidorowy smak. Sos pomidorowy firmy Maggi jest nie tylko popularny jako sos do makaronu, ale również świetnie smakuje z wieloma daniami mięsnymi i warzywnymi, z rybami, ryżem i zapiekankami. Aby nadać wybranym potrawom indywidualny charakter, sos pomidorowy można uszlachetnić i zmodyfikować według uznania.
Przygotowanie jest szybkie i nieskomplikowane: wystarczy wymieszać zawartość pojedynczej paczki sosu pomidorowego Maggi w 250 ml gorącej, nie wrzącej wody (lub dowolnego płynu) trzepaczką. Doprowadź sos do wrzenia i gotuj przez 1 minutę. Uszlachetnij według uznania twarożkiem, ziołami lub oliwkami. Wlej sos pomidorowy do małej łódeczki z sosem lub polej go bezpośrednio na danie z makaronem jako sos do makaronu.
Sos pomidorowy
Informacja żywieniowa dla przygotowanego produktu
Wartość odżywcza na 100 ml
Wartość kaloryczna w kJ 189 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 45 kcal
Tłuszcz 0,3 g
Nasycone kwasy tłuszczowe 0,1 g
Węglowodany 8,6 g
Cukier 3,8 g
Białko 1,3 g
Sól 1,1 g
Błonnik 0,5 g
Skład: 34,5% pomidorów w proszku*, skrobia ziemniaczana*, MĄKA PSZENNA*, cukier*, sól jodowana (sól, jodan potasu), ekstrakt drożdżowy, aromat pomidorowy, przyprawy* (2,1% cebuli, czosnek w proszku), boczek wędzony* (boczek, sól, dym wędzarniczy), naturalne aromaty*, substancja zakwaszająca - kwas cytrynowy*, zioła*. *Składniki naturalne. Może zawierać seler, jaja, mleko, musztardę i soję.