Pyszne klopsiki ! A może wyjątkowa zapiekanka z mięsa mielonego w ostrym sosie pomidorowym, chrupiąca zapiekana z serem? Pomidory, papryka, cebula, czosnek, drobne zioła i szczypta pieprzu to sekret Maggi Fix na klopsy pieczone z Goudą. Ze świeżym mięsem mielonym i delikatną śmietaną. Zawsze się udaje i dobrze smakuje całej rodzinie. Pikantne klopsiki zapiekane z serem Gouda łączą się ze smacznym, pikantnym sosem pomidorowym. Dzięki precyzyjnej instrukcji krok po kroku przygotowanie jest całkowicie bezproblemowe.Przygotowanie:
Świeże: 400 g mieszanego mięsa mielonego (alternatywnie wołowina), 100 ml śmietany, 15% tłuszczu (alternatywnie bita śmietana), 2 plastry Gouda. 1. Dopraw mięso mielone solą i pieprzem. Uformuj 15 klopsików i umieść w naczyniu do pieczenia. 2. Zawartość torebki wymieszać w rondelku z 200 ml wody i 100 ml śmietanki, doprowadzić do wrzenia i polać klopsikami. 3. Ser pokrój na 15 kawałków i rozłóż na klopsikach. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 ° C (konwekcja 170 ° C) przez 25-30 minut.
Informacja żywieniowa dla suchego produktu
Wartość odżywcza na 100 g
Wartość opałowa w kJ 835 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 198 kcal
Tłuszcz 14,3 g
Nasycone kwasy tłuszczowe 6,4 g
Węglowodany 4,5 g
Cukier 2,0 g
Białko 13,2 g
Sól 0,98 g
Błonnik 0,2 g
30,7% pomidory*, skrobia*, cukier*, mąka ryżowa*, sól jodowana (sól, jodan potasu), przyprawy* (cebula, czosnek, pieprz), zioła* (bazylia, oregano, pietruszka, tymianek, liście laurowe), sól*, olej paprykowy*, olej słonecznikowy*, przyprawy* (z PSZENICY). *Składniki naturalne. Może zawierać seler, jaja, mleko, musztardę i soję.