Przygotowanie:
250 g fileta z łososia (świeżego lub mrożonego) i 250 ml śmietanki do gotowania lub Rama Cremefine do gotowania (15% tłuszczu). 1. Umieść świeżego, rozmrożonego lub mrożonego łososia w płytkim naczyniu do pieczenia. 2. Wymieszać zawartość torebki z kremem. 3. Polej równomiernie sosem filety z łososia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 ° C (konwekcja 175 ° C) przez około 25 minut. Gotuj mrożonego łososia przez około 35 minut. Szefowie kuchni Knorr polecają do tego ziemniaki.
Knorr Fix do zapiekanki z łososiem.
Informacja żywieniowa dla przygotowanego produktu
Informacje żywieniowe na 100g
Wartość opałowa w kJ 780 kJ
Wartość opałowa w kcal 190 kcal
Tłuszcz 13g
tłuszcze nasycone 17 g
węglowodany 5,0 g
Cukier 2,5g
białko jaja 12 g
sól 0,65 g
błonnik pokarmowy 0,0 g
Skład: Olej palmowy, skrobia, 8% jodowana sól morska², LAKTOZA, BIAŁKO MLEKA, ekstrakt z drożdży, pietruszka, koperek, DORSZ W PROSZKU, ekstrakt z białego wina, przyprawa, cukier, czosnek, kurkuma, sól kuchenna, sok z cytryny w proszku, aromaty (z MLEKO) . ²95% soli morskiej w dodanej soli. Może zawierać śladowe ilości GLUTENU i JAJKA.