Świetnie smakuje młodym i starszym . Soczysty sznycel, pysznie chrupiąca panierka.
Bez barwników i konserwantów. Bez dodatków wzmacniających smak.
Instrukcje dotyczące stosowania i użytkowania
Świeże: 3 sznycle cielęce, wieprzowe lub z indyka (po 150g). 1. Umieścić zawartość torebki na płaskiej płycie. Dobrze zwilżyć sznycel zimną wodą. 2. Włożyć sznycel do panierki, dobrze wycisnąć, obrócić i ponownie mocno docisnąć. 3. Smażyć na dużej ilości gorącego oleju i smażyć na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu.
Bułka tarta (MĄKA PSZENNA, sól kuchenna, drożdże, papryka), mąka ryżowa, BIAŁE JAJKO W PROSZKU, 2,6% jodowana sól morska², olej palmowy, JAJKO W PROSZKU, przyprawy, skrobia, cukier, ekstrakt drożdżowy, sól kuchenna, aromaty (z JAJKO) . 268% soli morskiej w dodanej soli. Może zawierać śladowe ilości mleka.
Fix do chrupiącego sznycla wiedeńskiego.
Informacje o wartościach odżywczych dla przygotowanego produktu
Wartość odżywcza na 100 g
Wartość kaloryczna w kJ 918 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 219 kcal
Tłuszcz 8,7 g
Nasycone kwasy tłuszczowe 1,2 g
Węglowodany 12,0 g
Cukier 1,0 g
Białko 23,0 g
Sól 0,96 g
Błonnik 0,7 g