Instrukcje dotyczące stosowania i użytkowania
Świeży: 400 g brokułów (świeżych lub mrożonych) i 50 g startego sera (np. Emmentaler). 1. Gotuj świeże brokuły we wrzącej wodzie przez około 3 minuty i odcedź lub pozwól brokułom rozmrozić. 2. Wymieszać zawartość torebki w 300 ml zimnej wody, mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę. 3. Brokuły przełożyć do płaskiego naczynia do pieczenia i polać sosem. Posyp serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 225 ° C (piekarnik z termoobiegiem 200 ° C) przez 15-20 minut.
Knorr Fix do zapiekanki brokułowej.
Informacja żywieniowa dla przygotowanego produktu
Informacje żywieniowe na 100g
Wartość opałowa w kJ 361 kJ
Wartość opałowa w kcal 86 kcal
Tłuszcz 4,5 g
tłuszcze nasycone 2,6 g
węglowodany 5,6 g
Cukier 0,7g
Białko 4,6 g
sól 0,65 g
błonnik 2,0 g
Skład: Skrobia, olej palmowy, MĄKA PSZENNA, kalafior, LAKTOZA, sól kuchenna, sól morska jodowana, 2,5% cebula w proszku, BIAŁKO MLEKA, czosnek, gałka muszkatołowa, pieprz, kurkuma, korzeń pietruszki, substytut soli*, cukier, przyprawa, ekstrakt z drożdży, aromaty . *otrzymywany z naturalnych minerałów potasu. Może zawierać śladowe ilości JAJKA, SELERA i MUSZTARDY.