Instrukcje dotyczące stosowania i użytkowania
Świeże: 2 kiełbaski po 125g (alternatywnie kiełbaski wołowe lub z indyka), 1 łyżka oleju. 1. Kiełbaski podsmażyć na rozgrzanym oleju, wyjąć i pokroić w plastry. 2. Zdjąć patelnię z płyty, ostrożnie wlać 200 ml wody. Wymieszać zawartość torebki i gotować 1 minutę na małym ogniu. 3. Niech kiełbaski nagrzeją się w sosie.
Składniki:
Cukier, skrobia ziemniaczana, pomidory 13,4%, przyprawy (cebula 2%, papryka, kozieradka, kurkuma, czosnek, chilli, kminek, ZIARNA MUSZTARDOWE, kolendra, pieprz, kardamon, imbir), maltodekstryna, fruktoza, mąka ryżowa, sól jodowana, aromaty , proszek jabłkowy, ekstrakt drożdżowy, sos sojowy w proszku (SOYBEANS, PSZENICA, sól), sproszkowany sok z buraków, boczek wędzony (boczek, dym), olej słonecznikowy, aromat dymu, sól, kwas cytrynowy zakwaszający. Może zawierać SELER, JAJA i MLEKO.
Informacja żywieniowa dla przygotowanego produktu
Informacje żywieniowe na 100g
Wartość opałowa w kJ 820 kJ
Wartość opałowa w kcal 196 kcal
Tłuszcz 15,7 g
tłuszcze nasycone 5,3 g
węglowodany 6,2 g
Cukier 4,2 g
Białko 7,3 g
Sól 1,5g
błonnik 0,4 g
Maggi GmbH
Julius-Bührer-Straße 8
78224 Singen (Hohentwiel)