Niezależnie od tego, czy chodzi o warzywa, mięso czy szparagi - powszechnie lubiany, lekki sos holenderski nadaje się do niemal wszystkich potraw. W naszej niskotłuszczowej wersji, zawierającej mniej niż 1,5% tłuszczu, nadaje się również do zdrowej diety. Ten klasyczny sos można przygotować w mgnieniu oka. Kremowy, uniwersalny sos z żółtkiem jaja jest idealny do białych lub zielonych szparagów, marchwi, brokułów, ryb, kalafiora i mięsa.
W skrócie ? Niskotłuszczowy sos holenderski Maggi:
250 ml sosu lub ok. 2,5 porcji
Niska zawartość tłuszczu: mniej niż 1,5% tłuszczu
Bez dodatku masła
Minimalny wymagany czas
Maksymalna gwarancja sukcesu dzięki pełnemu smakowi
Wybrane składniki
Nasz przepis na lekki sos holenderski do odtworzenia.
Sos ze szczypiorkiem i serkiem śmietankowym:
Przygotować sos zgodnie z instrukcją. Wymieszać 1 łyżkę niskotłuszczowego serka śmietankowego i 1 łyżkę szczypiorku, a następnie krótko podgrzać. Doprawić do smaku 1 łyżeczką soku z cytryny.
Skład: MĄKA PSZENNA*, skrobia ziemniaczana*, 14,3% MĄKA JAJECZARSKA*, CUKIER MLECZNY*, sól jodowana (sól, jodan potasu), naturalny aromat* (z MLEKIEM), ekstrakt drożdżowy, BIAŁKA MLEKA*, MLEKO W PROSZKU*, ekstrakt z białego wina, kurkuma*, tłuszcz palmowy*, cukier*, aromat, substancja zakwaszająca - kwas cytrynowy*. Może zawierać seler, musztardę i soję. *Składniki naturalne.