Cukier, skrobia modyfikowana, 9,6% czekolada (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator (lecytyny), aromat wanilina), 9,6% czekolada (cukier, miazga kakaowa, kakao niskotłuszczowe w proszku, masło kakaowe, emulgator (lecytyny)), syrop glukozowy, tłuszcz palmowy, KREM W PROSZKU, emulgator E472b, BIAŁKO MLEKA, barwnik karoten, substancja żelująca karagen, sól, aromat. Może zawierać śladowe ilości ORZECHÓW LASKOWYCH.
Deser śmietankowy w proszku o smaku waniliowym z kawałkami czekolady.
Informacje żywieniowe dla przygotowanego produktu
Wartości odżywcze na 100 g
Wartość w kJ 553 kJ
Wartość energetyczna w kcal 132 kcal
Tłuszcz 4,6 g
nasycone kwasy tłuszczowe 3,1 g
Węglowodany 19,0 g
Cukier 14,0 g
Białko jajka 3,2 g
Sól 0,16 g
Instrukcje dotyczące stosowania i użytkowania
Wlej 250 ml zimnego mleka do zlewki do miksowania. Dodaj śmietanę w proszku i krótko wymieszaj mikserem (prętami mieszającymi) na najniższym ustawieniu. Następnie ubijaj przez 2 minuty na najwyższym poziomie. Śmietanę przelać do szklanek lub miski deserowej i wstawić do lodówki na min. 1 godzinę.