Skład
Cukier, skrobia modyfikowana, żelatyna, kwas cytrynowy zakwaszający, koncentrat soku cytrynowego 0,6%, strawione białko grochu, zagęstnik (guma guar, E466), naturalny aromat cytrynowy, barwnik koncentrat z krokosza barwierskiego, aromat naturalny.
Instrukcje dotyczące stosowania i użytkowania
1. Wlej 200 ml zimnej wody do beztłuszczowej zlewki do mieszania. 2. Dodać proszek i krótko wymieszać mikserem (beztłuszczowe mieszadełka) na najniższym ustawieniu. Następnie ubijaj przez 3 minuty na najwyższym poziomie, aż uzyskasz pianę. 3. Dodać 150 g jogurtu przy ustawieniu miksera na najwyższym ustawieniu. Wlej arankę do szklanek deserowych lub szklanej miski i wstaw do lodówki na co najmniej 1 1/2 godziny.
Śmietanka w proszku na deser z jogurtu cytrynowego.
Informacja żywieniowa dla przygotowanego produktu
Informacje żywieniowe na 100g
Wartość opałowa w kJ 396 kJ
Wartość opałowa w kcal 94 kcal
Tłuszcz 1,3g
tłuszcze nasycone 0,8 g
węglowodany 17,0 g
cukier 15,0g
Białko 2,4 g
Sól 0,12g