Alpenschnee Milchzucker 500 g to cukier mleczny, który jest zdrową alternatywą dla zwykłego cukru. Cukier mleczny, inaczej laktoza, to węglowodan, który występuje naturalnie w mleku i produktach mlecznych. Cukier mleczny jest pozyskiwany ze świeżej serwatki, która jest produktem ubocznym produkcji sera. Cukier mleczny ma delikatny słodki smak i jest łatwo strawny. Można go używać do słodzenia napojów, deserów, jogurtów, musli i innych potraw. Cukier mleczny jest wzbogacony o witaminy z grupy B, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i odpornościowego. Cukier mleczny jest częściowo certyfikowany przez Rainforest Alliance, co oznacza, że pochodzi z upraw zrównoważonych ekologicznie i społecznie.
Informacje o wartości odżywczej suchego produktu
Informacje żywieniowe na 100g
Wartość opałowa w kJ 1617 kJ
Wartość opałowa w kcal 380 kcal
Tłuszcz 0,0 g
tłuszcze nasycone 0,0 g
węglowodany 95,0 g
cukier 95,0 g
białko jajka 0,1 g
sól 0,0 g
Meggle
83512 Wasserburg