Instrukcje dotyczące stosowania i użytkowania
1. W rondelku zagotować 250 ml wody. Przełam makaron na idealną długość. 2. Gotuj makaron z zawartością torebki przez 2-3 minuty, aż woda prawie wyparuje. 3. Dodaj sos do makaronu, dobrze wymieszaj i smaż makaron, aż płyn całkowicie wyparuje. 4. Podawaj natychmiast. Smacznego!
Wartości odżywcze na 100 g
Wartość opałowa w kJ 847 kJ
Wartość energetyczna w kcal 202 kcal
Tłuszcz 8,5 g
nasycone kwasy tłuszczowe 4,1 g
Węglowodany 25,8 g
Cukier 3,3 g
Białko jajka 4,4 g
Sól 1,6 g
Makaron pszenny instant z sosem przyprawowym teriyaki.
Makaron 81,5% [MĄKA PSZENNA, olej palmowy, sól kuchenna, środek do przetwarzania mąki (E500, E451), stabilizator (E501), zagęszczacz (E412), przeciwutleniacz (E306)], sos przyprawowy 17,8% [sos sojowy (woda, SOY SOJOWE, sól kuchenna, PSZENICA), cukier, olej rzepakowy, dekstroza, wzmacniacz smaku (E621, E635), hydrolizowane białko kukurydziane, sól kuchenna, przyprawy, barwnik (karmel), proszek drobiowy, skrobia modyfikowana, aromaty (zawiera SELER)], cebula dymka . Może zawierać śladowe ilości SKORUPIAKÓW, RYB, MLEKA, MIĘCZAKÓW, GORCZYCY i SEZAMU.