Instrukcje dotyczące stosowania i użytkowania
Doprowadź 500 ml wody z płaską łyżeczką soli (4 g) do wrzenia. Zdejmij garnek z płyty. Dodaj 200 ml zimnego mleka. Krótko wymieszać zawartość opakowania i pozostawić do spęcznienia przez ok. 1 minutę, następnie ponownie zamieszać. Puree można uszlachetnić dodając masło lub margarynę po pierwszym wymieszaniu.
Tłuczone ziemniaki.
Informacja o wartości odżywczej suchego produktu
Wartość odżywcza na 100g
Wartość opałowa w kJ 280 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 66 kcal
Tłuszcz 0,9g
tłuszcz nasycony 0,6 g
węglowodany 12,0 g
Cukier 1,4g
białko jaja 2,0 g
Sól 0,5g
Ziemniaki, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; Przeciwutleniacze: estry kwasów tłuszczowych kwasu askorbinowego, SODIUM METABISULTITE, kurkuma.