Wielu zadaje sobie pytanie: dlaczego ten knedel nazywa się half& half? Czy to ze względu na zbilansowaną mieszankę zblanszowanych i gotowanych ziemniaków, które są najpierw starte, a następnie drobno doprawiane do tego knedla? A może dlatego, że jedni wolą smakować z mięsem, a inni z warzywami?
Instrukcja aplikacji i użytkowania
1. Włóż knedle do woreczka do gotowania w rondelku z zimną, osoloną wodą. 2. Krótko zagotuj knedle, a następnie gotuj na małym ogniu przez 15 minut. 3.Wyjmij knedle i krótko trzymaj pod zimną wodą. Ostrożnie rozerwij torbę do gotowania i wyjmij knedle.
Składniki:
81% ziemniaki*, skrobia, kasza manna z pszenicy durum, sól kuchenna, olej palmowy, emulgator mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, syrop glukozowy, aromaty, difosforan stabilizatora, BIAŁKO MLEKA, cebula*, przeciwutleniacz metabisiarczyn sodu, ekstrakt z drożdży, kurkuma. *ze zrównoważonych źródeł Może zawierać śladowe ilości JAJKA I SELERU.
Kluski ziemniaczane z blanszowanych i gotowanych ziemniaków w woreczku do gotowania.
Informacja o wartości odżywczej suchego produktu
Wartość odżywcza na 100g
Wartość opałowa w kJ 490 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 117 kcal
Tłuszcz 0,7g
nasycone kwasy tłuszczowe 0,4 g
węglowodany 24,0 g
Cukier 0,7g
Białko jaja 2,2g
sól 0,92 gr
błonnik pokarmowy 2,1 g