Składniki:Cukier, MĄKA PSZENNA, SKROBIA PSZENNA, żelatyna, skrobia modyfikowana, 2,5% cukier puder, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca difosforan disodu, wodorowęglan sodu), skrobia ryżowa, emulgatory (E475, E471, E433), zakwaszacz kwas cytrynowy, aromat, zagęszczacz E466.
Wymagane składniki
100g miękkiej margaryny lub masła, 3 jajka (rozmiar M), 500g zimnej bitej śmietany, 200ml ciepłej wody, 500g twarogu (o niskiej zawartości tłuszczu).
Instrukcja aplikacji i użytkowania
1. Przygotuj i upiecz ciasto Nasmaruj spód tortownicy i przykryj papierem do pieczenia. Rozgrzany piekarnik. Grzanie góra/dół: ok. 170°C, gorące powietrze: ok. 150°C. Mieszankę ciasta włożyć do miski, dodać margarynę lub masło i jajka. Wszystko zmiksować mikserem (pręciki) na najwyższym ustawieniu w około 3 minuty na gładkie ciasto. Ciasto wlewamy do tortownicy, wygładzamy i układamy na ruszcie w piekarniku. Wkład: jedna trzecia dolna, czas pieczenia: około 30 minut. Poluzuj i zdejmij felgę sprężynującą. Wyłóż ciasto na stojak wyłożony papierem do pieczenia i pozwól mu ostygnąć. 2. Przygotowanie podstawy Wyjmij papier do pieczenia z podstawy. Pokrój ciasto raz poziomo. Umieść dolną podstawę na talerzu do ciasta. Ułożyć wokół niego krążek do ciasta lub oczyszczoną tortownicę. 3. Ubij śmietankę na sztywno. Mieszankę do nadzienia włożyć do miski, dodać ciepłą wodę i dobrze wymieszać trzepaczką. Porcjami wmieszać twaróg, następnie dodać śmietanę. Rozłóż nadzienie na podłodze. Umieść górną podstawę, lekko dociśnij i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Poluzuj i zdejmij pierścień ciasta przed podaniem. Ciasto posyp ozdobnym cukrem.
Dr. August Oetker Nahrungsmittel KG
33547 Bielefeld