Kiełbasa czosnkowa po turecku.
Informacja żywieniowa dla suchego produktu
Wartość odżywcza na 100 g
Wartość opałowa w kJ 1539 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 372 kcal
Tłuszcz 33,0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe 16,0 g
Węglowodany 0,7 g
Cukier <0,5 g
Białko 18,0 g
Sól 2,8 g
Wołowina, tłuszcz wołowy, azotynowa sól peklująca (sól kuchenna, substancja konserwująca: azotan sodu), przyprawy, dekstroza, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja zakwaszająca: kwas cytrynowy; kultury dojrzewania. 100 g gotowego produktu wytwarza się ze 103 g wołowiny. Pakowane w atmosferze modyfikowanej. Może zawierać śladowe ilości indyka.