Venezia - Bio Espresso Dinzler Bio Espresso Venezia – zbalansowane, średnio-mocne espresso. Surowa kawa do Espresso Venezia pochodzi z Indii, Peru, Gwatemali i Brazylii z ekologicznych plantacji kawy. Dinzler Bio Espresso Venezia była jedną z pierwszych certyfikowanych ekologicznych kaw w asortymencie Dinzler. Po zbiorze owoce kawowca są przetwarzane na mokro w krajach pochodzenia, a następnie rafinowane w palarni kawy Dinzler w delikatnym, długotrwałym procesie palenia w bębnie. Pełnowartościowe organiczne espresso Venezia nadaje się do przygotowania w Bialetti, ekspresie z filtrem i w pełni automatycznym ekspresem - delikatny aromat rozkwita zwłaszcza podczas przygotowywania klasycznego espresso lub cappuccino. Zrównoważone organiczne espresso Owocowa, słodka przyjemność espresso z delikatnymi nutami zbóż - Dinzler Bio Espresso Venezia to prawdziwie zrównoważony klasyk do codziennego delektowania się kawą. Kawa Dinzler jest palona w sposób neutralny dla klimatu Od 2020 r. cała produkcja kawy Dinzler w palarni na Irschenberg jest arytmetycznie neutralna dla klimatu. Dinzler wspiera projekt Pacajaj REDD w Brazylii, kraju uprawy kawy. Projekt z certyfikatem VC (Verified Carbon Standard) zapewnia wymierne korzyści dla globalnego klimatu poprzez ochronę cennych pierwotnych lasów deszczowych i bioróżnorodności oraz poprawę zrównoważonego rolniczego wykorzystania ekosystemu leśnego. Więcej informacji na stronie https://www.dinzler.de/service/nachhaltigkeit Zakres dostawy 250g Ekologiczne espresso Venezia, całe ziarna Składniki Kawa palona w pełnych ziarnach Kompatybilność/przygotowanie Aby uzyskać doskonały smak, zalecamy przygotowanie w całkowicie automatycznym ekspresie do kawy. Producent / importer Dinzler Kaffeerösterei AG Wendling 15 D-83737
Novell "The Roastery‘‘ Single Origin Tanzania, 1000g ganze Bohne
To kawa ziarnista z Tanzanii, która ma wyjątkowy smak i aromat. Kawa jest produkowana przez hiszpańską palarnię Novell, która specjalizuje się w kawach specjalnych. Kawa ma wysoki wynik 84,25 punktów według skali Q-Grader. Kawa jest wytwarzana z odmiany Robusta Amazonico, która pochodzi z...
Julius Meinl Premium Collection Espresso Decaf, 250g ganze Bohne
To wyjątkowa mieszanka składająca się w 80% z ziaren Arabica i 20% z ziaren Robusta. Jest to kawa bezkofeinowa, co oznacza, że została poddana procesowi dekofeinizacji, zachowując przy tym swój wyjątkowy smak i aromat.
Ziarna są starannie wyselekcjonowane i pochodzą z regionów Ameryki...
Idee Kaffee Caffè Crema, 750g, ganze Bohne
To kawa ziarnista o aromatycznym i bogatym smaku, z nutami prażonych orzechów. Jest to klasycznie palona mieszanka ziaren arabiki i robusty, która nadaje się do przygotowania kawy w ekspresie lub młynku. Kawa jest uszlachetniona parą wodną, co redukuje drażniące i gorzkie substancje. Kawa jest pakowana próżniowo,...