Sos do spaghetti bolognese.Klasyk: dojrzewające w słońcu pomidory, majeranek, rozmaryn, tymianek i oregano w korzennej kompozycji.
Bez dodatków wzmacniających smak, konserwantów * i barwników (zgodnie z prawem).
Przygotowanie.
Świeże: 250 g spaghetti i 200 g mięsa mielonego. 1. Ugotuj spaghetti w lekko osolonej wodzie. 2. Podsmaż mięso mielone na niewielkiej ilości gorącego oleju. Zalać 250 ml zimnej wody, wmieszać zawartość torebki i mieszając doprowadzić do wrzenia. 3. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 5 minut. Sos podawaj ze spaghetti.
Poprawka na spaghetti bolognese
Informacje żywieniowe na 100g
Wartość opałowa w kJ 587 kJ
Wartość opałowa w kcal 140 kcal
Tłuszcz 3,2 g
tłuszcze nasycone 0,8 g
węglowodany 20 g
Cukier 1,2g
Białko jaja 7,6g
Sól 0,53g
błonnik 1,6 g
Skład: 35% proszek pomidorowy³, MĄKA PSZENNA, sól jodowana stołowa, skrobia, cukier, cebula³, przyprawa, 1,5% czosnek³, olej kukurydziany, ekstrakt drożdżowy, papryka³, zioła (rozmaryn, majeranek, oregano³, tymianek³). ³ ze zrównoważonej uprawy. Może zawierać śladowe ilości mleka, jajka, soi, selera i gorczycy.