Fix do lasagne Nasze najlepsze.
Informacje o wartościach odżywczych dla przygotowanego produktu
Informacja o wartościach odżywczych na 100 g
Wartość kaloryczna w kJ 479 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 114 kcal
Tłuszcz 5,4 g
Nasycone kwasy tłuszczowe 2,4 g
Węglowodany 9,2 g
Cukier 1,7 g
Białko 7,0 g
Sól 0,65 g
Błonnik 0,9 g
Olej palmowy, 17% pomidorów w proszku², ser topiony w proszku (SER, PRODUKTY Z MĄKI PSZENNEJ), skrobia, cukier, sól kuchenna jodowana, MĄKA PSZENNA, cebula², syrop glukozowy, PRODUKTY Z MĄKI PSZENNEJ, maltodekstryna, przyprawy, BIAŁKO MLEKA, zioła (oregano², pietruszka², bazylia), przyprawy (czosnek², pieprz), CUKIER MLEKOWY, buraki w proszku, aromaty (z MLEKIEM). Ze zrównoważonych upraw. Może zawierać JAJKA, Seler, Musztardę, SOJĘ, inne zboża zawierające gluten.
• Przygotowanie: Aby przygotować lasagne, należy usmażyć 250 g mielonego mięsa w 1 łyżce oleju, dodać 1 puszkę (400 g) pomidorów i 350 ml zimnej wody, a następnie wmieszać zawartość opakowania i doprowadzić sos do wrzenia. Następnie układa się warstwy sosu i płatów lasagne w naczyniu do zapiekania, zaczynając od sosu i kończąc na nim. Na wierzchu rozprowadza się 100 g śmietany i posypuje 50 g startego sera. Lasagne piecze się w piekarniku nagrzanym do 200°C (lub 175°C z termoobiegiem) przez około 35 minut
To produkt, który pozwala na szybkie przygotowanie smacznej lasagne, zachowując jednocześnie bogactwo smaku dzięki dodatkowi sera i włoskich ziół. Jest to opcja idealna dla osób, które chcą zaoszczędzić czas w kuchni, nie rezygnując z pełnowartościowego posiłku.