Sos grzybowy.
Informacja o wartości odżywczej przygotowanego produktu
Wartość odżywcza na 100g
Wartość opałowa w kJ 327 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 78 kcal
Tłuszcz 5,2g
tłuszcz nasycony 3,0 g
węglowodany 6,3 g
Cukier 0,7g
białko jaja 1,5 gr
Sól 0,7g
Błonnik <0,5g
Skład: Olej palmowy, MĄKA PSZENNA, skrobia, 6,2% grzybów², syrop glukozowy, aromaty, BIAŁKO MLEKA, sól kuchenna, przyprawy, cukier, jodowana sól kuchenna, koncentrat soku grzybowego², cebula², ekstrakt drożdżowy, karmelizowany syrop cukrowy, EKSTRAKT Z MLEKA JĘCZMIENNEGO, maltodekstryna, sproszkowany korzeń pietruszki², kurkuma. Ze zrównoważonych upraw. Może zawierać CELERIĘ, JAJKA, inne ZBOŻA zawierające gluten, MUSZTARDĘ, SOJĘ.
Instrukcja użycia
1. wymieszać zawartość saszetki z 250 ml zimnej wody za pomocą trzepaczki. Doprowadzić do wrzenia, mieszając. 2. Doprowadzić do wrzenia na małym ogniu przez 2 minuty. Od czasu do czasu mieszać. Wskazówka: Doprawić świeżymi ziołami - czysta przyjemność!