Instrukcje dotyczące stosowania i użytkowania
Świeża: 2 cukinie (400 g), 300 g pomidorów, 50 g serka o obniżonej zawartości tłuszczu, 50 g startego sera, 1 łyżka oleju. Pokrój warzywa na plasterki. Dusić cukinię na gorącym oleju około 5 minut. Wlej 200 ml wody, wmieszaj zawartość torebki i zagotuj. Wymieszaj ser śmietankowy i pomidory. Umieść warzywa w naczyniu do pieczenia. Posypać serem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 ° C (obieg powietrza ok. 170 ° C) przez około 20 minut. Dobrze z nim smakuje ryż.
Informacje o wartości odżywczej suchego produktu
Informacje żywieniowe na 100g
Wartość opałowa w kJ 1341 kJ
Wartość opałowa w kcal 318 kcal
Tłuszcz 5,6g
tłuszcze nasycone 3,0 g
Węglowodany 55,7 g
Cukier 13,8g
Białko 8,4 g
Sól 15,8g
błonnik pokarmowy 5,5 g