Instrukcje dotyczące stosowania i użytkowania
Świeże: 400g schłodzonego tortelloni, 100g gotowanej szynki, 100ml bitej śmietany, 50g startego sera. 1. Umieść niegotowane tortelloni w naczyniu do pieczenia. Szynkę pokroić w paski i rozłożyć na tortelloni. 2. Zawartość torebki wymieszać w rondelku z 500 ml wody i 100 ml śmietanki i doprowadzić do wrzenia. Całość przykryj tortelloni sosem. 3. Posypać serem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 ° C (konwekcja 170 ° C) przez około 30 minut.
Składniki:
Skrobia kukurydziana, MĄKA PSZENNA, olej słonecznikowy, sól jodowana, przyprawy (2,4% cebula, czosnek, pieprz, gałka muszkatołowa), ekstrakt drożdżowy, aromaty, syrop glukozowy, lecytyna emulgująca, zioła (pietruszka, szczypiorek), PROSZEK SEROWY, BIAŁKO MLEKA, zagęstnik gumę guar. Może zawierać SELER, JAJKA, GORCZYCĘ i SOJĘ.
Fix do piekarnika tortelloni z szynką i śmietaną.
Informacja żywieniowa dla przygotowanego produktu
Wartość odżywcza na 100 g
Wartość kaloryczna w kJ 640 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 151 kcal
Tłuszcz 7,4 g
Nasycone kwasy tłuszczowe 3,8 g
Węglowodany 13,5 g
Cukier 1,0 g
Białko 7,2 g
Sól 1,1 g
Błonnik 0,9 g