Instrukcje dotyczące stosowania i użytkowania
Makaron: zagotować 2,5 litra lekko osolonej wody. Dodaj makaron i gotuj przez 9-12 minut (po 9 minutach makaron jest al dente, czyli „z kęsem”), od czasu do czasu mieszając. Makaron odcedzić na durszlaku. Na sos: włożyć koncentrat pomidorowy do małego rondelka. Napełnij pusty worek do kreski wodą (180 ml). Wymieszaj mieszankę wody i przypraw z koncentratem pomidorowym. Sos można uszlachetnić dodając kawałek masła (20g). Mieszając krótko doprowadzić do wrzenia. Ułóż makaron porcjami na talerzach, polej sosem pomidorowym, a następnie posyp serem.
Skład:
Maccaroni: kasza manna DURUM WHEAT. Sos pomidorowy: przecier pomidorowy (83%), pomidory (17%). Mieszanka przypraw: cebula suszona, sól, skrobia modyfikowana, skrobia, hydrolizowane białko roślinne (zawiera PSZENICĘ, SOJĘ), cukier, zioła (zawiera SELER (2,0%)), sproszkowany czosnek (2,4%), barwnik (betanina (burak)) , Przyprawy (zawiera czarny pieprz).
Makaron z sosem pomidorowym i mieszanką przypraw.
Informacja żywieniowa dla przygotowanego produktu
Informacje żywieniowe na 100g
Wartość opałowa w kJ 441 kJ
Wartość opałowa w kcal 104 kcal
Tłuszcz <0,5g
kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
węglowodany 21,0 g
cukier 2,1g
Białko jaja 3,9g
Sól 0,57g
błonnik 1,3 g