Danie do spaghetti z sosem pomidorowym i tartym serem. 2-3 porcje. Gotowe do podania za 9-12 minut.
Spaghetti z kaszy manny z pszenicy durum z pastą pomidorową, suchą mieszanką przypraw i tartym, suszonym twardym serem.
Informacje o wartości odżywczej suchego produktu
Informacje żywieniowe na 100g
Wartość opałowa w kJ 537 kJ
Wartość opałowa w kcal 127 kcal
Tłuszcz 2,0 g
tłuszcze nasycone 0,8 g
węglowodany 22,0 g
cukier 2,8g
Białko jaja 4,2 g
Sól 1,1 g
Skład: Makaron 63% (PSZENICA DURUM), 28,7% podwójnie skoncentrowany koncentrat pomidorowy, 4,5% sucha mieszanka przypraw (sól kuchenna jodowana (sól kuchenna, jodan potasu), cebula, cukier, dekstroza, tłuszcz palmowy, MĄKA PSZENNA, oregano, marchew, czosnek, LAKTOZA, papryka, BIAŁKO MLEKA), 3,8% sera suszonego tartego (MLEKO, sól, podpuszczka, substancja konserwująca: lizozym z JAJKA). Może zawierać śladowe ilości JAJKA i SOJI.