Instrukcje dotyczące stosowania i użytkowania
1. W małym rondelku wymieszać 1 opakowanie polewy do ciasta z 2 płaskimi łyżkami cukru i mieszać stopniowo z 250 ml zimnej wody lub płynu za pomocą łyżki do mieszania. Jeśli masz morele, brzoskwinie lub śliwki w puszkach, dodaj 3 łyżki płynu, jeśli masz wiśnie, wymieszaj płyn z puszki i wodę w równych częściach) 2. Doprowadzić płyn do wrzenia, cały czas mieszając, i krótko zagotować, ciągle mieszając. Natychmiast rozprowadź polewę równomiernie łyżką od środka i pozostaw do zestalenia. Wskazówka: jeśli równomiernie pokryjesz spód ciasta Dr. Posypać utwardzaczem krem Oetker, nie nasiąka tak szybko.
Skład: Skrobia, substancja żelująca (karagen (E407)), substancja zakwaszająca (winian potasu (E336)), substancja ujędrniająca (chlorek potasu (E508)), barwnik koncentrat z krokosza barwierskiego, barwnik (karmin (E120)).