Glazura do ciasta Ruf bezbarwna 36 g
Wystarczy, że polewa zostanie przełożona na pyszne owoce, aby słodkie owoce ładnie świeciły i długo zachowały świeżość.
Przygotowanie:
1. Do małego rondelka wlej 250 ml wody lub rozcieńczonego soku owocowego. Dodać zawartość torebki i 2 płaskie łyżki cukru i dobrze wymieszać trzepaczką. 2. Mieszając, doprowadź płyn do wrzenia. 3. Niech lukier ostygnie przez dobrą 1 minutę. Następnie stopniowo rozprowadź na cieście zwieńczonym owocami i pozwól mu zastygnąć. Ciasto pokroić po całkowitym ostygnięciu lukru.
Glazura do ciasta przezroczysta.
Informacje żywieniowe dla suchego produktu
Informacje żywieniowe na 100g
Wartość opałowa w kJ 1316 kJ
Wartość opałowa w kcal 310 kcal
Tłuszcz 0,1g
kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 72,7 g
Cukier 4,9g
Białko 0,1g
sól 0,83 g
Skrobia, substancja żelująca karagen, środek zakwaszający winian potasu.