Espresso Roma - Całe ziarna
W kawie Dinzler Espresso Roma dominują ziarna Robusty. Zapewnia to fantastyczną cremę i typowy ziemisty, czekoladowy smak espresso. Zielona kawa do Espresso Roma pochodzi z Indii i Brazylii. Owoce kawy są tam zbierane ręcznie, a następnie natychmiast poddawane obróbce na mokro. Po dotarciu do Irschenberg, palarnia kawy Dinzler uszlachetnia zieloną kawę za pomocą delikatnego, długotrwałego procesu palenia w bębnie. Espresso Roma jest drugim espresso firmy Dinzler i dlatego może pochwalić się długim życiem. Jeśli szukasz oryginalnego smaku Dinzler, Espresso Roma jest właściwym wyborem, ponieważ jest używane jako standardowe espresso w barze kawowym Dinzler, a także w restauracjach i winiarniach. Oprócz ekspresu z filtrem portafilter, Bialetti i w pełni automatyczny ekspres nadają się również do przygotowywania pysznego Espresso Roma.
Klasyczny
Dinzler Espresso Roma wyróżnia się we wszystkich dyscyplinach espresso: pełna crema, delikatny orzechowy aromat, otoczony delikatnymi palonymi aromatami, mocny, ziemisty i czekoladowy smak, doskonale zaokrąglony słodkimi palonymi aromatami - obietnica południowych Włoch.
Kawa Dinzler jest palona w sposób neutralny dla klimatu
Od 2020 r. cała produkcja kawy Dinzler w palarni w Irschenberg jest neutralna pod względem emisji dwutlenku węgla. Dinzler wspiera projekt Pacajaj REDD w Brazylii, gdzie uprawia się kawę.
Projekt z certyfikatem VC (Verified Carbon Standard) zapewnia wymierne korzyści dla globalnego klimatu poprzez ochronę cennych pierwotnych lasów deszczowych i różnorodności biologicznej oraz poprawę zrównoważonego wykorzystania ekosystemu leśnego w rolnictwie.
Zakres dostawy
1000 g Espresso Roma, całe ziarna
Składniki
Kawa palona w całych ziarnach
Kompatybilność/przygotowanie
Aby uzyskać doskonały smak, zalecamy przygotowanie w pełni automatycznym ekspresie do kawy.
Producent / Importer
Dinzler Coffee Roasting Company AG
Wendling 15
D-83737