• Płatności
  • Dostawy

Dr. Oetker Gelfix Super 3:1 Żelfix

MT4502112533

Dr. Oetker Gelfix Super 3:1

Z dr. Oetker Gelfix Super 3:1 sprawia, że ​​dżemy, dżemy i galaretki są super owocowe, ponieważ na 1000g gotowych owoców lub 900ml soku potrzeba tylko 350g cukru. Z Gelfix Super masz wolny wybór nie tylko z owocami, ale także z rodzajem cukru: możesz użyć białego, brązowego, trzcinowego lub fruktozy, jak chcesz i nadać swojemu dżemowi indywidualną nutę. Dr. Oetker Gelfix Super 3:1 zawiera roślinny środek żelujący, pektynę, pozyskiwaną z owoców cytrusowych. Oznacza to, że Twoje kreacje w puszce są bezpieczne i niezawodne.

16,84 zł
Brutto Czas dostawy 5 - 7 dni roboczych
Ilość

 

Polityka prywatności

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Składniki:
Dekstroza, 24% substancja żelująca (pektyny), środek zakwaszający (kwas cytrynowy), konserwant (kwas sorbinowy), olej palmowy.

Instrukcja  użytkowania
1 torebka wystarcza na 1000g gotowych owoców lub 900ml soku owocowego i 350g cukru (białego, brązowego, trzcinowego lub fruktozy). 1. Przygotowane owoce pokroić bardzo drobno lub posiekać na miąższ i zważyć odpowiednią ilość lub odmierzyć sok owocowy. 2. Włóż owoce/sok owocowy do dużego rondla. Wymieszaj cukier z Gelfix Super, a następnie wymieszaj z owocową mieszanką. Doprowadź wszystko do wrzenia, mieszając na dużym ogniu i gotuj przez co najmniej 3 minuty, cały czas mieszając. 3. W razie potrzeby odsącz jedzenie i natychmiast napełnij je po brzegi przygotowanymi szklankami. Zamknąć zakręcanymi pokrywkami (Twist-off®), odwrócić i pozostawić na pokrywkach na około 5 minut. Wskazówki: Jeśli próbka żelująca (wsyp 1-2 łyżeczki gotowego, gorącego jedzenia na talerz) nie zastyga, 1 opakowanie Dr. Dobrze wymieszaj kwas cytrynowy Oetker, a następnie uzupełnij. Maksymalną liczbę składników na przepis można podwoić. Zamiast cukru możesz przygotować Gelfix Super z 25ml płynnego słodzika, a następnie włożyć wszystkie składniki jednocześnie do rondla.

Szczegóły produktu
MT4502112533
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: MT4502120049

Marka: Diamant

Kölner Weißer Kandis Cukier biały kształt kamieni szlifowanych

Kölner Weißer Kandis 600 g Cukier Diamond White Rock charakteryzują się wyjątkowo delikatną słodyczą. Jego elegancki kształt przypomina szlifowane kamienie szlachetne, a jego sekretem jest czas. W specjalnym procesie produkcyjnym każdy kryształ cukierka rośnie w unikalny sposób i dlatego nie ma dwóch takich samych. Pfeifer & Langen GmbH & Co. KG...

Cena 18,31 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: MT4502120079

Marka: Hellma

Hellma Sugar Balls Happy Kuleczki cukrowe

Hellma Sugar Balls Happy Kuleczki cukrowe Hellma zapewniają doskonały wygląd w kubku, a zapakowane w atrakcyjny kartonik ekspozycyjny wnoszą powiew świeżości do lady i bufetu. 400 porcji po 3,6 g każda. Hellma Gastronomie-Service GmbH Forchheimer Str. 4 90425 Nürnberg

Cena 80,84 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: MT4502112256

Marka: Dr.Oetker

Dr. Oetker Gelierzucker mit Süßungsmittel aus Stevia Cukier żelujacy

Dr. Oetker Gelierzucker mit Süßungsmittel aus Stevia 350g Przy zaledwie 350g cukru konserwującego na 1000g owoców powstają cudownie owocowo-słodkie dżemy - tylko o znacznie obniżonej kaloryczności. W Dr. Cukier żelujący Oetker ze słodzikiem ze stewii, część cukru została zredukowana i zastąpiona słodzikiem glikozydami stewiolowymi ze stewii. W porównaniu...

Cena 16,84 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: MT4502120010

Marka: Diamant

Diamant Würfel Rohrzucker unraffiniert Nierafinowany cukier trzcinowy 500g

Diamant Würfel Rohrzucker unraffiniert. Nierafinowany cukier trzcinowy 500 g. Diamentowe kostki cukru są bardzo popularne jako cukier nierafinowany w kuchni pełnowartościowej. Dzięki praktycznemu kształtowi kostki i aromatycznej nucie doskonale nadaje się również do słodzenia wszelkiego rodzaju gorących napojów.

Cena 18,72 zł
Więcej
W magazynie