Wegetariańskie kulki warzywne z marchewką, groszkiem i kukurydzą na bazie białka sojowego i białka pszennego, gotowane, rozmrażane.
Informacja żywieniowa dla suchego produktu
Informacja żywieniowa na 100 g
Wartość kaloryczna w kJ 943 kJ
Wartość opałowa w kcal 227 kcal
Tłuszcz 14,4 g
Nasycone kwasy tłuszczowe 1,0 g
Węglowodany 5,2 g
Cukier 3,3 g
Białko 16,2 g
Sól 1,0 g
Błonnik 5,9 g
Woda pitna, oleje roślinne w zmiennych proporcjach wagowych (rzepakowy, słonecznikowy), 12,6% marchew, 10,3% groszek, 9,7% BIAŁKO SOJOWE*, 8,1% kukurydza, 6,7% BIAŁKO PSZENNE, cebula, białko jaja kurzego w proszku, przecier jabłkowy, 2,5% czerwonej papryki, ocet spirytusowy, przyprawy (cebula w proszku, pieprz czarny, kurkuma), skrobia, błonnik grochowy, sól kuchenna, regulator kwasowości (wodorotlenek potasu). Pakowany w atmosferze modyfikowanej. *Wyprodukowano w 100% z soi europejskiej.