Soczysty w środku, chrupiący na zewnątrz i o cudownie pikantnym smaku – tak prezentują się te wegańskie sznycle Mühlen. Bezmięsne sznycle z Rügenwalder Mühle trudno odróżnić od prawdziwego sznycla i właśnie dlatego cieszą się tak dużą popularnością - wśród wszystkich, którzy przestrzegają diety wegańskiej lub lubią rezygnować z mięsa.
Zamiast wieprzowiny czy indyka, młyny zawierają sznycel sojowy i pszenny oraz niewielką ilość oleju rzepakowego z kwasami tłuszczowymi omega-3. Dlatego wegański sznycel z Rügenwalder Mühle jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, białka roślinne i błonnik.
Bez dodatku wzmacniaczy smaku.
Produkt wegański w stylu sznycla na bazie soi, panierowany, smażony w głębokim tłuszczu.
Informacje o wartościach odżywczych produktu suchego
Informacje o wartościach odżywczych na 100 g
Wartość opałowa w kJ 846 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 203 kcal
Tłuszcz 10,0g
nasycone kwasy tłuszczowe 0,9 g
Węglowodany 11,0g
Cukier 0,6 g
Białko 14,0 g
Sól 1,6 g
Błonnik 6,4 g
Skład: Produkt wegański w stylu sznycla na bazie soi, panierowany, smażony w głębokim tłuszczu.
Woda pitna, mąka pszenna, 11% białko sojowe, olej rzepakowy, gluten pszenny, błonnik owsa, sól kuchenna, substancja zagęszczająca: metyloceluloza, mąka kukurydziana, naturalny aromat, skrobia pszenna, ocet brandy, przyprawy, cukier, łuski babki płesznik, drożdże. Zamknięte w atmosferze ochronnej.
Rügenwalder Mühle Carl Müller GmbH & Co. KG
Industriestraße 5
26160 Bad Zwischenahn