Aminokwasy są najmniejszą podstawą białek (białek) i są zawarte jako budulec we wszystkich komórkach ciała. Są uważane za niezbędne w wielu procesach metabolicznych, w tym w transporcie i magazynowaniu składników odżywczych.
Zapotrzebowanie na aminokwasy zależy od kilku czynników i może wzrosnąć wraz z wysiłkiem fizycznym, niezbilansowaną dietą lub stresem.
Ludzie przyjmują różne białka (białka) poprzez żywność, na przykład mięso, ryby, jaja lub soję. Białka te są rozkładane w organizmie na ich składniki, tak zwane aminokwasy, a następnie przekształcane z powrotem w białka organizmu zgodnie z określonym schematem. W ten sposób z białka dietetycznego powstaje budujące strukturę białko organizmu. Dlatego aminokwasy są również określane jako „cegiełki życia”.
Ludzkie ciało składa się z setek białek. Jednak do budowy własnych białek organizmu potrzebnych jest tylko 21 aminokwasów. Zasadniczo te aminokwasy można podzielić na niezbędne (organizm nie może sam wyprodukować) i nieistotne (organizm może sam wyprodukować).
Skład: Substancja wypełniająca Fosforan diwapniowy, żelatyna, L-leucyna, L-lizyna, L-cysteina, L-walina, L-izoleucyna, L-arginina, L-tyrozyna, L-histydyna, L-treonina, L-fenyloalanina, L-tryptofan , L-Metionina, środek antyadhezyjny, sole magnezowe kwasów tłuszczowych i dwutlenek krzemu, barwnik dwutlenek tytanu.