Gadeschi Amarettini przekonują smakiem migdałów i pestek moreli, a dzięki swojej jędrnej i zwiewnej konsystencji są prawdziwą kulinarną rozkoszą nie tylko do kawowych specjałów, takich jak espresso czy cappuccino. Małe włoskie wypieki są również idealne do dekoracji słodkich deserów lub kreacji lodowych i zawsze warte są chwili przyjemności.
Składniki: cukier, mąka pszenna, pestki moreli (13%), białko jaja kurzego, BIAŁKO MLEKA, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu E500, wodorowęglan amonu E503), aromaty. Może zawierać śladowe ilości ORZECHÓW ORZECHOWYCH i innych ORZECHÓW.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość opałowa: 416,00 kilokalorii (kcal) Wartość kaloryczna: 1758,00 kilodżuli (kJ) Tłuszcz: 6,20 Tłuszcz, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,50 Węglowodany: 82,00 Węglowodany, w tym cukier: 65,00 Błonnik: 2,20 Białko: 6,50 Sól: 0,25 Sód: 0,07
Nazwa handlowa:
Ciasta z pestkami moreli
Instrukcje przechowywania i użytkowania:
Przechowywać w suchym miejscu.