Salami z indyka z wieprzowiną.
Informacja żywieniowa dla suchego produktu
Wartość odżywcza na 100 g
Wartość kaloryczna w kJ 990 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 238 kcal
Tłuszcz 17,0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe 6,4 g
Węglowodany 1,1 g
Cukier 0,5 g
Białko 19,0 g
Sól 3,1 g
61% mięsa indyczego, 33% mięsa wieprzowego, sól kuchenna, syrop glukozowy, przyprawy, przeciwutleniacze: kwas askorbinowy, askorbinian sodu; stabilizator: difosforany; barwnik: burak ćwikłowy; kultury dojrzewania, substancja konserwująca: azotyn sodu; dym z drewna bukowego. 100 g salami wyprodukowano z 72 g mięsa indyczego i 40 g mięsa wieprzowego. Pakowane w atmosferze ochronnej.