Przewiewna i lekka. Cailler Air rozpływa się na języku jak bryza. Szwajcarska mleczna czekolada zawiera drobne bąbelki powietrza i łatwo rozdrabnia się na podniebieniu. Rezultatem jest pyszna przyjemność którą można łatwo przegryźć w mgnieniu oka. Nawiasem mówiąc kakao używane do czekolady ma 100% certyfikat UTZ. Jej pochodzenie można prześledzić od producenta do pól uprawnych. UTZ starożytny termin Majów oznacza „dobry”. Holenderska organizacja UTZ Certified to program i znak aprobaty dla zrównoważonej uprawy. Znak ten gwarantuje że użyte kakao było uprawiane społecznie ekologicznie i ekonomicznie. Projekt produktu może różnić się od pokazanego na ilustracji.
Składniki: Słodzone zagęszczone pełne mleko, cukier, masło kakaowe, kakao, olej maślany, emulgator (lecytyna słonecznikowa), ekstrakt waniliowy #Może zawierać śladowe ilości ORZECHÓW, GLUTENU, SOI i JAJ.
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość kaloryczna: 555,00 kilokalorii (kcal) Wartość kaloryczna: 2 313,00 kilodżuli (kJ) Węglowodany: 54,20 Tłuszcz, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19,70 Tłuszcz: 34,10 Błonnik: 1,80 Białko: 6,80 Sól: 0,21 Węglowodany, w tym cukier: 53,70
Opis handlowy:
Przewiewna czekolada mleczna.
Przetłumaczono z DeepL.com (wersja darmowa)