Toblerone urodził się w 1908 roku: Theodor Tobler (syn Jeana Toblera) a Emil Baumann (kierownik produkcji i kuzyn Toblera) wynalazł jeden wyjątkowa czekolada: Toblerone! Następnie Toblerone z ich specjalna receptura, ich trójkątny kształt i ich niepowtarzalny Logo Toblerone dla szwajcarskiej czekolady par excellence. „Tobleron” to gra słów z imion „Tobler” i „Torrone” włoskiego Nazwa nugatu miodowo-migdałowego. Klasyczna mleczna czekolada Toblerone w niepowtarzalnym beżu Opakowanie to połączenie najlepszej szwajcarskiej mlecznej czekolady z miodem i nugatem migdałowym. Niewątpliwa przyjemność z każdego punktu!
Składniki: Cukier, WHOLE MILK POWDER, masło kakaowe, masa kakaowa, miód (3%), BUTTER OIL, ALMONDS (1,6%), emulgator (SOYA LECITHINE), EGG, aromat.
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość kaloryczna: 528,00 kilokalorii (kcal) Wartość kaloryczna: 2 209,00 kilodżuli (kJ) Tłuszcz: 28,00 Tłuszcz, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 17,00 Węglowodany: 61,00 Błonnik: 2,40 Węglowodany, w tym cukier: 60,00 Białko: 5,60 Sól: 0,12
Opis handlowy:
Czekolada mleczna z miodem i nugatem migdałowym (10%).
Instrukcje przechowywania i użytkowania:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed ciepłem.