Peru - kawa organiczna Ekologiczna kawa Dinzler Peru to certyfikowana organiczna, średnio mocna kawa wypalana z surowej kawy z Peru. Dinzler pozyskuje ziarna kawy od spółdzielni Selva Acta, z którą utrzymywali długoletnią współpracę i darzyli dużym zaufaniem. Ekologiczne owoce kawowca są przetwarzane na mokro na miejscu bezpośrednio po ręcznym zbiorze, co gwarantuje najwyższą jakość. W Irschenberg, w palarni kawy Dinzler, mistrzowie palenia kawy używają jej do stworzenia zbilansowanej, pysznej kawy organicznej. Ekologiczna kawa Dinzler Peru jest szczególnie skuteczna, gdy jest przygotowywana jako kawa filtrowana lub w prasie francuskiej. Pyszna organiczna kawa Ekologiczna kawa Dinzler Peru zachwyca przyjemnymi palonymi aromatami i przypomina prażone migdały. W smaku dominują harmonijnie słodko-gorzkie aromaty oraz delikatne nuty winogron i orzechów - wspaniała kompozycja. Kawa Dinzler jest palona w sposób neutralny dla klimatu Od 2020 r. cała produkcja kawy Dinzler w palarni na Irschenberg jest arytmetycznie neutralna dla klimatu. Dinzler wspiera projekt Pacajaj REDD w Brazylii, kraju uprawy kawy. Projekt z certyfikatem VC (Verified Carbon Standard) zapewnia wymierne korzyści dla globalnego klimatu poprzez ochronę cennych pierwotnych lasów deszczowych i bioróżnorodności oraz poprawę zrównoważonego rolniczego wykorzystania ekosystemu leśnego. Więcej informacji na https://www.dinzler.de/service/nachhaltigkeit Zakres dostawy 1000g Kawa organiczna Peru, całe ziarna Składniki Kawa palona w całych ziarnach Producent / importer Dinzler Kaffeerösterei AG Wendling 15 D-83737
HEIMBS Feinster Röstkaffee Fairtrade/Bio, 500g gemahlen Kawa mielona
To kawa mielona o wyjątkowym smaku i odpowiedzialności wobec ludzi i natury. Zawiera 100% arabikę z upraw ekologicznych i sprawiedliwego handlu z różnych regionów Ameryki Środkowej i Południowej. Kawa ta ma feinwürzig i pełne aromaty dzięki kompozycji ziaren i delikatnej metodzie...