Składniki:
Skrobia ziemniaczana, CUKIER MLECZNY, maltodekstryna, mąka ryżowa.
Instrukcje dotyczące stosowania i użytkowania
Na sos 250ml ok. 3 płaskie łyżki stołowe (18g). 1) Doprowadzić płyn (np. Bulion lub uzupełniony zestaw do pieczenia) do wrzenia. 2) Wymieszać z zagęszczaczem do sosu Mondamin i gotować przez 1 minutę. 3) Zawiąż, jak chcesz, ponownie doprowadzając sos do wrzenia. 4) Dopraw i uszlachetnij według smaku.
Lekki zagęszczacz do sosu.
Informacje żywieniowe dla suchego produktu
Informacje żywieniowe na 100g
Wartość opałowa w kJ 1557 kJ
Wartość opałowa w kcal 369 kcal
Tłuszcz <0,5g
tłuszcze nasycone <0,1 g
węglowodany 90,0 g
Cukier 26,0g
białko jaja 0,6 g
Sól <0,0g
Włókno <0,5g