Roladki imprezowe z filetów śledziowych, siekanych i formowanych, w pikantnej marynacie z rodzajami cukru i substancji słodzących, pasteryzowane.
Informacja o wartości odżywczej suchego produktu
Wartość odżywcza na 100g
Wartość opałowa w kJ 546 kJ
Wartość kaloryczna w kcal 132 kcal
tłuszcz 8,0 g
tłuszcze nasycone 2,6 g
węglowodany 2,4 g
Cukier 0,5g
Białko jaja 8,9 g
sól 1,93 gr
Obszar połowów
Północno-Wschodni Atlantyk (FAO 27) lub Północno-Zachodni Atlantyk (FAO 21).
Skład: 45% FILETY ŚLEDZIOWE (Clupea harengus), woda pitna, ocet, bułka tarta (MĄKA PSZENNA, dekstroza), sól kuchenna, marchew, cebula, olej rzepakowy, MĄKA PSZENNA, skrobia ziemniaczana, pietruszka, SELEL, szczypiorek, maltodekstryna, przyprawy (zawierają MUSZTARDĘ) ), zakwaszacz: kwas cytrynowy, zioła, gorczyca, aromat naturalny, ekstrakt ze smażonej cebuli (syrop glukozowy, woda pitna, naturalne aromaty, karmel, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa), syrop karmelowo-cukrowy, substancja słodząca: acesulfam K, sacharynian sodu.