Jako baza do klarownych zup, a także jako przyprawa i rafinacja
Klarowna zupa z warzywami, obfity gulasz z klopsikami, ostry sos do pieczenia? Do zup, gulaszu, sosów, dań mięsnych i warzywnych Maggi Fette Broth można uzyskać idealne przyprawy. A dzięki wyższej zawartości tłuszczu bulion nadaje potrawom i sosom szczególnie intensywny smak.
Bulion tłuszczowy
Informacja żywieniowa dla przygotowanego produktu
Informacje żywieniowe na 100 ml
Wartość opałowa w kJ 1356 kJ
Wartość opałowa w kcal 327 kcal
tłuszcz 26,0 g
tłuszcze nasycone 17,0 g
węglowodany 12,0 g
Cukier 9,1g
Białko jaja 11,0g
sól 50,8 g
błonnik pokarmowy 0,5 g
Skład: Sól jodowana, tłuszcz palmowy, wzmacniacze smaku (glutaminian sodu, inozynian disodowy, guanylan disodowy), aromaty (z PSZENICĄ), LAKTOZA, przyprawy, cukier karmelizowany, maltodekstryna. [ŚLADY: JAJKA, MLEKO, SOJA, SELER, MUSZTARDA]